Maatschap Friese Longartsen

De longarts is de deskundige op het gebied van ziekten van de luchtwegen, de longen, de longvliezen, slaapstoornissen, longkanker en ademhalingsregulatie.

Samen staat de maatschap Friese Longartsen voor een snelle en kwalitatief hoge zorg voor longpatienten in de provincie Friesland, waarbij intern snel kan worden doorverwezen om  topklinische zorg voor elke patient toegankelijk te maken en te houden, dichtbij huis als dat kan.

Meer informatie over de geschiedenis van de longgeneeskunde in Friesland vindt u hier: lees verder

 

 

Netwerk longoncologie Friesland

IKNL.jpglogo MFL.jpg

Om de kwaliteit van de long-oncologische zorg in Friesland verder te verbeteren heeft de Maatschap Friese Longartsen in samenwerking met IKNL het initiatief genomen tot het oprichten van een zogenaamd Managed Clinical Network (MCN) voor long-oncologische zorg: het Netwerk longoncologie Friesland.

lees verder

 

Wetenschappelijk onderzoek bij longkankerpatienten MCL de behandeling vanuit patientperspectief onderzocht

Wat vond de patiënt zélf achteraf van de behandeling van longkanker? Het Medisch Centrum Leeuwarden is gestart met een wetenschappelijk onderzoek onder enkele honderden patiënten met longkanker. Met dit onderzoek proberen MCL-artsen Wouter van Geffen (longarts) en Rolof Gijtenbeek (longarts in opleiding) inzicht te krijgen hoe de patiënt de longkankerzorg ervaart. De uitkomst van het onderzoek zal naar verwachting leiden tot verbetering van kwaliteit van de longkankerzorg.

lees verderlees verder

Het laatste nieuws in uw mailboxBekijk meer nieuws