Bereikbaarheid

bezoekadres:

Urkerweg 4
8303 BX Emmeloord.
Telefoon: 0527-6+20460
email: info@antoniuszorggroep.nl

Emmeloord

In het Antonius Ziekenhuis, als sinds 2007 gevestigd aan de Urkerweg in semipermanente bouw, kunnen patiënten terecht voor spreekuren van alle specialismen van het Antonius Ziekenhuis. De vraag naar zorg blijft groeien en de dienstverlening is uitgebreid. Ook voor onderzoek en sommige ingrepen in dagbehandeling en na een operatie kunnen patiënten in Emmeloord terecht. De gesprekken voorafgaand aan een operatie en de controles na afloop vinden plaats in Emmeloord.  Op de huidige locatie zijn onder andere huisartsenpost IJsselvecht/Flevoland, Carenalis (nierdialyse), Zorggroep Oude en Nieuwe Land en huisartsen gevestigd. Recente voorbeelden van de uitbreiding van de dienstverlening zijn de spoedzorg en de spoedapotheek. Deze laatste initiatieven zijn in samenwerking met de huisartsenpost en de apothekers en apotheekhoudende huisartsen in de Noordoostpolder en van Urk gerealiseerd.

In Emmeloord wordt door de 4 longartsen één dag per week spreekuur (om de beurt) spreekuur gedaan, meestal op maandag. Er zin hierbij mogelijkheden voor longfunctieonderzoek, laboratoriumonderzoek en er kunnen longfoto's worden gemaakt. Voor complexere longfunctietesten en voor scans van de longen worden in het Sneker Ziekenhuis afspraken gemaakt.
Indien op korte termijn patiënten uit de NOP en van Urk niet in Emmeloord terecht kunnen, worden er afspraken in Sneek gemaakt.  Wanneer duidelijk wordt dat dit te vaak nodig is, of dat de wachttijden in Emmeloord te lang worden, wordt getracht om extra spreekuren in Emmeloord (meestal op vrijdag) te verzorgen, om op die manier de patiënten uit de NOP en Urk zoveel mogelijk van dienst te zijn.

Wat betreft de vakgroep longziekten zijn er thans vier longartsen van het Antonius ziekenhuis die spreekuur houden op locatie Emmeloord: Dhr P.M.M. Roelofs, Drs. A. J. Starrenburg-Razenberg, Drs. A.M.G. Zandsteeg en Dhr. R. Hoekstra

De longartsen in dit ziekenhuis zijn:

Drs. R. Hoekstra
Longfysiologie, pulmonale hypertensie
Drs. A.M.G. Zandsteeg
Longrevalidatie en slaapapneu.
Drs. P.M.M. Roelofs
Intensive care, longcirculatie, slaapapneu en management.
Drs. A. J. Starrenburg-Razenberg
Astma, COPD en longrevalidatie alsmede OSAS