Bereikbaarheid

iedere werkdag
08.30 - 16.30 uur

telefoon:
MCL Leeuwarden
058-2866190

MCL Harlingen
0517-499877

bezoekadres:
MCL Leeuwarden
Henri Dunantweg 2
8934 AD Leeuwarden

MCL Harlingen
Achlumerdijk 2
8862 AJ Harlingen

Dr. R.J.H. Koppers
 

Dr. R.J.H. Koppers

COPD, longrevalidatie en inspanningsfysiologie.

Dr. Koppers is als longarts werkzaam in het Medisch Centrum Leeuwarden. Hij studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit te Maastricht. Zijn vervolgopleiding tot longarts deed hij in het Rijnstate Ziekenhuis te Arnhem en vervolgens bij prof. Dekhuijzen in het Universitair Medisch Centrum St. Radboud te Nijmegen.

In 2005 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit te Nijmegen met het proefschrift: "Respiratory muscle Endurance Training in patients with Chronic Obstructive Pulmonary Disease". Promotor was Prof. dr. H. Folgering.

Dr. Koppers beoefent het vak van longarts in de ruimste zin, maar heeft als speciale aandachtsgebieden COPD, longrevalidatie en inspanningsfysiologie. Tevens is hij manager van de vakgroep longziekten in het MCL.

Als longarts is lid van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT), en de European Respiratory Society (ERS). Hij is lid van de commissie kwaliteitsvisitatie van de NVALT.

Sinds 2012 is hij eigenaar van NRGbike b.v. Dit bedrijf produceert en verkoopt loopfietsen (als loophulpmiddel) voor volwassenen.

Andere longartsen in dit ziekenhuis:

Dr. A. ten BrinkeDr. B.J.W. VenmansDrs. F.H.M. van Vollenhoven