Bereikbaarheid

iedere werkdag
08.30 - 16.30 uur

telefoon:
MCL Leeuwarden
058-2866190

MCL Harlingen
0517-499877

bezoekadres:
MCL Leeuwarden
Henri Dunantweg 2
8934 AD Leeuwarden

MCL Harlingen
Achlumerdijk 2
8862 AJ Harlingen

Drs. W. H. van Geffen

COPD en longoncologie

Drs. W.H. van Geffen is als longarts werkzaam in het Medisch Centrum Leeuwarden. Hij heeft zijn opleiding Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit te Groningen gevolgd en deed de opleiding tot longarts bij prof. dr. H.J.M Groen en dr. D.J. Slebos in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Van Geffen doet promotie onderzoek naar veranderingen in longinhoud en bronchoscopische longvolume reductie bij COPD en exacerbaties van COPD. Voor dit onderzoek werkte van Geffen bij dr. P.L. Shah in het Royal Brompton Hospital in Londen. Tevens doet hij wetenschappelijk onderzoek naar de kwaliteit van leven en de behandeling van longkanker. Voor zijn onderzoek naar de longaanval won van Geffen een prijs van de European Respiratory Society (ERS), de Young Researcher Grant.

Drs. van Geffen beoefent het vak van longarts in de ruimste zin, maar heeft als speciale aandachtsgebieden COPD en longkanker. Als longarts is hij lid van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) en de European Respiratory Society (ERS)

Andere longartsen in dit ziekenhuis:

Dr. A. ten BrinkeDr. R.J.H. KoppersDr. B.J.W. VenmansDrs. F.H.M. van Vollenhoven